Egy kemény csávó mindennapjai

Sztunyablog

Hóv ar jú?

2018. december 05. - Sztui

Csősztök poszáta arcúak!

Hát fingom nem vót' miről fog szólni ez a cikk, de hát olyan jópofa köszönést pötyögött le az imént Sztúmester, hogy erről be is ugrott egy sztori. A poszáta az egy madár, nem? Most má' lesz@rom, lényeg, hogy egy madaras sztori jutott eszembe, még úgy egy hónappal ezelőttről. Leírom ide, hogy végre legyen mán egy új cikk.

Na szóval, Sztui éppen ment-mendegélt kezében elemózsiával. Mivel kb. 11:30 volt, és ugye mindenki tudja, hogy a blogmester mit szokott 11:30-kor zabálni (KATTINTS IDEFELÉ HA HÜLYE VAGY ÉS TE NEM TUDOD), így mondjuk hogy a kezében lévő kaja egy zsírosdeszka volt.... (így be se kellett volna raknom a linket, lelőttem a poént). Na mindegy, szóval zabáltam egy zsírosdeszkát az utcán. Aztán, ahogy letörlök egy odaragadt lilahagyma szeletet az arcomról, észreveszem, hogy egy sunyi kis szárnyas elkezd engem bámulni. Először csirkére gyanakodtam, de hazaérve fellapoztam a madárlexikonomat. Kiderült, hogy egy dolmányos varjúval volt dolgom.

Há' olyan érzésem volt, mint amikor a floorballos környékemen elkezd jönni felém egy sötét bőrű tag pár forintnyi apró, vagy egy szál cigi reményében. Vagy esetleg az aktuális időt nem tudja a tesó, azt jön megtudakolni. Természetesen tőlem senki nem kap ingyér' dohányárut, ezért az ilyeneket általában elzavarom. Ha nem sikerül akkor leszú elcsitítom. Na de ez a galamb rámenősebb vót még a kétszersülteknél is!

szteso.jpg

Nem szarozott a kérdezősködéssel, ragadozó állat lévén egyből Sztúman torkának esett. Időm sem volt előkapni a pillangómat, hogy átszabjam kicsit a kinézetét. Először csak a blogmester felé repült, ekkor azt hittem, hogy csak eltévesztette a röppályáját és lehajoltam. Aztán ahogy elszállt felettem visszafordult és elkezdett verdesni a zsírosdeszkám mellett. Há' mondom azt kéne még! A frissen facsart szilvát nem akarod még meginni előlem te tahó? Végül néhány menet pofon váltást követően sikerült megvédenem az eleségemet. Aztán meg megettem... Végül gondolom néhány nap után ki is ürítettem a WC-be.... De nem figyeltem pontosan. Hát igen, tulajdonképpen ennyi volt a sztori. De azért beteszek egy animációt is, hogy mindenki el tudja képzelni mi is történt pontosan. Mármint a csatározásomról, nem pedig a zsíroskenyér áthaladásáról a blogmester emésztőrendszerén.

sztukepregeny_1.jpg

1. kép: "Vak vagy te paraszt? Há' nekem repülsz?" 2. kép: "Há' még mindig itt vagy? Takarodsz!!!" 3. kép: "Nesze!"

Szóval mindenki vigyázzon ezekkel a kétéltűekkel az utakon, főleg ha zsírosdeszka van az embernél! Arra egyből rárepülnek, de meglehet érteni őket, végülis nem véletlen eszem én is azt minden nap 11:30-kor.

Ennyi elég is volt mára a sztunyablogból, áprilisban újra jelenktezem majd friss tartalommal! Csősztök!

A bejegyzés trackback címe:

https://sztunyablog.blog.hu/api/trackback/id/tr2814438470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Chester Barack Boldizsár 2018.12.08. 18:58:26

Bevallom Sztui sok mindenre gondoltam, hogy mi lehet veled, arra is gondoltam, hogy egész nap az Emiliót meg a Gyözike archívot nézed, de hogy egy dolmányos varjúval viaskodj... arra nem Sztui! Nagyon jó a cikk ennyit megelôlegeznék itt kommentba csakmert mindjárt lemerülök. Meg annyit, hogy ha áprilisig nem lesz új cikk akkor elég sok varjas kérdésböl kell feltankoljak Sztui! Átgondoltad ezt biztos?

Sztui 2018.12.08. 19:14:33

@Dr.Chester Barack Boldizsár: Há' te mindent elszúrsz Lufi! De asszem van olyan funkció, hogy megadok egy dátumot ameddig kitiltalak a blogról. Szóval majd pár komment után szépen bannolva leszel a következő cikkig!

Dr.Chester Barack Boldizsár 2018.12.12. 15:08:44

Rátérek a sztorira is Sztuikám, ne félj! Érdekesnek tartom a madár viselkedését, ugyanis minálunk a dolmányos varjak nagyon félénk jószágok. Nem hittem volna, hogy Pesten ilyenre is képesek, mondjuk arra számítottam, hogy ott azért bátrabbak. De hogy ennyire, azt nem hittem volna Sztú!
Sőt, a képtől kicsit el is bizonytalanodtam, nem lehet, hogy egy roma személlyel kerültél összetűzésbe? Azok szoktak ilyeneket mondani. Lehetetlen, hogy illuminált állapotban egy cigányt néztél varjúnak?

Sztui 2018.12.15. 10:40:23

@Dr.Chester Barack Boldizsár: Há' soha nem lehet tudni nálam, szinte mindig valami szer hatása alatt vagyok. De szerintem ez megtörtént.

A kép meg csak illusztráció Puffadt!!! Aztat nem mondta nekem a varjú természetesen. Ne legyél már dilinyós! "olyan érzésem volt, mint amikor a floorballos környékemen elkezd jönni felém egy sötét bőrű tag". Szóval csak a hasonlóságot szemlélteti a két eset között a cigány-varjús kép! Mert hát a varjó a zsírosdeszkámat szerette volna ellopni, a romák meg a mobileszközömet.

Dr.Chester Barack Boldizsár 2018.12.21. 11:42:56

Értem Sztui, és nagyon frappáns a hasonlatod is!
Tudod Kinél szerintem nem lesznek ennyire agresszívak a varjak, de ha mégis akkor szívesen hallunk felőle. Be tudod ott is szerezni a zsíros deszkádat ugye Gesztus?

Sztui 2018.12.24. 18:07:56

@Dr.Chester Barack Boldizsár: Be hát! Kösz, hogy aggódsz a napi zsírosdeszkámért Lufi, de meg lesz oldva természeten! Há' ide se tolnám a képem, ha nem lenne beszerezhető.

Dr.Chester Barack Boldizsár 2018.12.31. 10:46:20

Az animàciót még meg se dícsértem, nagyon szép lett Sztui! Manapság ugye nem fenyeget effajta veszély, mint amirôl írtál?

Sztui 2018.12.31. 11:28:27

@Dr.Chester Barack Boldizsár: Nám. Minden nagyon békés itten! Bár csak a Kurta kocsma környékén fordulok meg általában.

Dr.Chester Barack Boldizsár 2018.12.31. 17:13:30

@Sztui: Aha, világos vazze Sztui! De figyi már, te vagy a varjú szedtetek óssze végül bármilyen kisebb-nagyobb sérülést az eset kapcsán? Volt pofonváltás azt írtad Sztú, ennek apropóján kérdezek rá.

Sztui 2019.01.02. 16:41:57

@Dr.Chester Barack Boldizsár: Egyoldalú küzdelem volt. Olyasmi, mint a Mélyvödör a vágott szemű tag ellen nemrégiben. Nekem rontott, aztán Ő húzta a rövidebbet. Én sértetlenül megúsztam, neki nem tudom, hogy lett-e baja. Szerintem hülyébb már nem lett a pofonjaim után sem, mert eleve egy tébolyodott volt a szerencsétlenje.
süti beállítások módosítása